Dag sex

Vi åkte till en strand där det har varit flera hotell komplex för militärer men som under kriget blev förstörda. Det var annorlunda att gå och bada bland alla skottskjutna hotell så tomt och övergivet. Efter sol och bad blev det en tur till ön Lokrum där det också har filmats scener till Game of Thrones. Efter turen på ön åkte vi tillbaka till Dubrovnik och åt en riktigt bra middag för att fira Dinos 30-års dag, riktigt trevligt och vilken utsikt vi hade över hela Dubrovnik. 

Dag två i Dubrovnik

Poolhäng och en tur till grannstaden Cavtat

Trsteno

Tredje dagen blev det en utflykt till Trsteno. Även här har en del scener från Game of Thrones spelats in bland annat där house Tyrell har sitt högkarter i Highgarden. Det var så fint och fanns även en liten hamn där vi badade och det var så lungt och stilla, bara vi och fyra personer till. Det var en riktigt idyll. 

Utforskar Dubrovnik

Andra dagen bar det av till Dubrovnik. En båttur från vår lilla by Mlini till stora staden. Självklart var huvudmålet att gå en guidad tur där vi fick se många inspelningsplatser från Game of Thrones. Ni som har sett serien känner säkert igen en del platser. Det var en bra och intressant tur att gå. Sedan fick vi se mycket mer av staden, en så fin gammal stad. 

Första kvällen i Mlini

En dag på Österlen

Vårpromenad vid Dragsö