Barnhemmet - Kolkata

Här är lite bilder från de dagarna vi besökte barnhemmet i Kolkata. Det har varit en omtumlande upplevelse att få träffa barnen och det är svårt att ta in att barnen inte har några föräldrar. Det känns som att barnen är de på dagarna och sedan ska gå hem som det är på förskolan, men så är det inte. Barnen bor här och ska vara här tills de bli adopterade, om de blir det vill säga. Många av barnen på det här barnhemmet har även speciella behov och utvecklingsstörning. Barn med utvecklingsstörning i Indien är något dåligt och de flesta blir lämnade på gatan eller hamnar på barnhem. Förhållandena på barnhemmet är inte de bästa heller, men nu ska de flytta till en ny och lite större byggnad, men det behövs fortfarande pengar till att få bättre och mer personal så barnen kan få sina behov tillgodosedda och enbart bli matade, byta blöja och sova. Barnen behöver mer, just nu är de tyvärr understimulerad eftersom personalen inte har tillräckligt mycket tid att ta hand om alla barn. De yngsta barnen på hemmet är bara några månader gamla, men jag hoppas, hoppas verkligen att de får komma till bra familjer snart. Det är många tankar som går runt i huvudet.  

Det är tur att det finns sjuksköterskor och annan personal som tar hand om barnen, även om det behövs mer personal och mer utbildad personal. Men det behövs som sagt pengar till det, som är det största problemet eftersom de lever på donationer. Personerna på bilden längst ner är kvinnan som driver barnhemmet och sedan är de en anställd som jobbar på kontoret tillsammans med henne och några fler personer.